Súgó az iOS alkalmazáshoz

eRikkancs – a digitális újságos

Mi az eRikkancs

Az eRikkancs alkalmazás lehetővé teszi, hogy a nyomtatásban megjelenő sajtótermékeket digitális formában mobileszköze segítségével tudja olvasni. A szoftver 2 olvasási módot ismer:

Az eRikkancs alkalmazásban számos megvásárolható és ingyenes kiadvány közt válogathat. Lehetővé téve így az újságolvasás szabadságát!

Nézzük a részleteket!


Regisztráció / Bejelentkezés

Ahhoz, hogy Ön használni tudja az alkalmazást, szükséges egy eRikkancs fiókot létrehoznia. Hívja meg a www.erikkancs.hu weblapot, és ott kattintson a Regisztráció linkre. Itt töltsön ki minden *-al jelzett mezőt. A számlázási adatokat később is megadhatja. Amennyiben Ön látássérült, jelezze ezt a "Látássérült vagyok" jelölőnégyzet bejelölésével, és töltsön fel egy látássérültséget igazoló dokumentumot. A dokumentum lehet a Magyar Vakok és Gyengénlátók valamely tagegyesülete által kiállított Tagsági igazolvány, vagy bármilyen orvosi szakvélemény a látássérültség tényéről. Az igazolás feltöltését követően kollégánk ellenőrzi annak helyességét, és amennyiben rendben találja, engedélyezi a látássérült kedvezményt. A kedvezmény segítségével számos kiadványt kedvezőbb áron vásárolhat meg.

Amennyiben minden adatot megadott, kérem, olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot és az Általános Szerződési Feltételeket. valamint fogadja el azokat a jelölőnégyzet bejelölésével, és kattintson a "Regisztráció" gombra. A rendszer egy email üzenetet fog küldeni, melyben talál egy aktiváló linket. Erre kattintva tudja aktiválni eRikkancs fiókját. A fiók adatainak módosítását a www.erikkancs.hu weboldalon tudja megtenni.

Elkészült fiókjával máris be tud jelentkezni az alkalmazás kezdőképernyőjén. Adja meg felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a "Bejelentkezés" gombra.

Főképernyő

Bejelentkezést követően az alkalmazás Főképernyőjére kerül.

eRikkancs főképernyőjének képe

Az alábbi lehetőségek érhetőek el:

A képernyő alsó részén az alábbi "fülek" helyezkednek el:

Kiadványok vásárlása

A kiadványok vásárlását Ön a www.erikkancs.hu weboldalon tudja megtenni, vagy más alkalmazásban. Az iOS alkalmazásban jelenleg nem elérhető funkció a kiadvány vásárlás.

Kiadványok olvasása

Az Ön által megvásárolt kiadványokat a "Kiadványok", valamint a "Megvásárolt" lapfülek alatt érheti el. Keresse ki az olvasni kívánt kiadványt, majd koppintson rá. Amennyiben Teljes élethű megjelenítést választott a beállításokban, máris görgetheti a kiadványt, és olvashatja. Amennyiben "Felolvasás" módban van az alkalmazás, Ön a kiadvány cikkgyűjteményes listáját tekintheti meg. Keresse ki az olvasni kívánt cikket, majd koppintson rá. Ebben az esetben előjön a felolvasó ablak.

A cikkgyűjteményes olvasóablak képe

A képernyő alsó részén található a lejátszás/szünet nyomógomb, valamint az előző és következő cikkre történő ugrást segítő nyomógomb. A gombok felett a sebességet tudja állítani. A felolvasás elkezdődik. Amennyiben egy cikk véget ér, egy hangjelzést hall, majd az alkalmazás automatikusan elkezdi olvasni a következő cikket. Bejövő hívás esetén a felolvasás megszakad, majd a hívás befejezése után automatikusan elindul. Amennyiben lezárja a képernyőt, a felolvasás akkor is folytatódik. A lezárt képernyőn viszont ugyanúgy lehetősége van a felolvasás szüneteltetésére, vagy a cikkek közti ugrásra.

Kedvencek

A kedvencek lehetőséget választva Ön a korábban kedvencekhez adott kiadványokat, vagy lapszámokat tekintheti meg.

Kedvencek képernyőkép képe

A képernyő 2 részre oszlik. A felső részen található lapfülek segítségével a lapszámok és a kiadványok közt tud ugrálni. Kedvencekhez egy lapszámot, vagy kiadványt úgy tud adni, hogy a lapszám, vagy kiadvány megkeresését követően a "Rotor" segítségével keresse ki a "Műveletek" menüpontot, majd fel, le söpréssel keresse ki a "Legyen kedvenc" menüpontot, és aktiválja. Másik lehetőségként keresse meg a kiadvány mellett a kedvencekhez adás ikonját (Teli szív), majd koppintson rá. Amennyiben egy kiadvány mellett (üres szív) jelzés van, akkor az már szerepel a kedvencek közt.

A Kedvencek lehetőség alatt a "Rotor" segítségével egy adott kiadványon, vagy lapszámon keresse ki a műveletek menüpontot, majd le, vagy felfelé söpréssel válassza a "Ne legyen kedvenc" menüpontot, és aktiválja. Ezzel tudja kivenni a kedvencek közül a kiadványt, vagy lapszámot. Másik lehetőségként kattintson a "Szív" ikonra a kedvencekből történő eltávolításhoz.

Megvásárolt kiadványok

A könnyebb kereshetőség végett a "Megvásárolt" lapfülön Ön a már korábban valamely eRikkancs alkalmazásban, vagy felületen megvásárolt kiadványokat tekintheti meg. A kiadványok alatt az adott kiadvány megvásárolt lapszámai olvashatóak.

Megvásárolt kiadványok lapfül képe

A megvásárolt kiadványokban kattintson bármely kiadvány alatti lapszámra, és máris olvashatja. Nincs szükség keresgetni a saját kiadványait az összes kiadvány alatt.

Keresés

A keresés lapfülön tud a kiadványok közt keresni. A keresés funkció a lapszám és kiadvány címében keres, valamint a tartalomban is. Fontos, hogy a keresési funkció nem csak a megvásárolt kiadványok közt, hanem a még nem megvásároltak közt is képes keresni.

Beállítások

A beállításokban tudja az eRikkancs rendszerhez kapcsolódó főbb beállításokat megtenni.

Beállítások képernyőképe

Az eRikkancs beállításokat az eszköze Beállítások / eRikkancs menüpont alatt érheti el.

2 fontos beállítást tud elvégezni ezen a képernyőn:

Fiókom

A Fiókom menüpontban kap információt Az Ön alap adatairól. megtekintheti nevét, felhasználónevét, valamint aktuális Stex egyenlegét. Itt van mód az alkalmazásból történő "Kijelentkezésre is. Amennyiben más fogja a készülékét használni, javasoljuk, jelentkezzen ki az alkalmazásból. A Fiókom lapfülön továbbá lehetősége van törölni a fiókját. A törlést körültekintően végezze el.

A törlés hatására minden személyes adata, feltöltött Stex egyenlege, megvásárolt kiadványai törlődni fognak. Azok visszaállítására nincs többé lehetősége. Így ha újra regisztrál akár a saját nevében is, nem tudja visszakapni a korábban megvásárolt kiadványait és a korábbi Stex egyenlegét.

FIGYELEM! A törölt adatait a rendszert üzemeltető ALko-soft Nonprofit Bt sem tudja már visszaállítani!!!!!!

Stex egyenleg feltöltés

Ahhoz, hogy Ön a www.erikkancs.hu weblapon vásárolni tudjon, az úgynevezett virtuális Stex egyenlegét fel kell tölteni.

A Weboldal Stex vásárlás menüpontban https://erikkancs.hu/stex-vasarlas lehetősége van bankkártyás fizetési megoldással a virtuális egyenlegét feltölteni. 1 Ft 1 Stex-nek felel meg. Online, azaz bankkártyásfizetéskor a Simple biztonságos szerverén keresztül tud fizetni. ASimplerendszer fizetési oldala rövid letöltést követően automatikusan jelenik meg a feltöltése elfogadását követően. A fizetés lebonyolításához bankkártyája adataira van szükség. Meg kell adnia a bankkártyája számát és lejáratának dátumát, valamint a Cvc2 kódot, ami a kártya hátoldalán található. A kívánt adatok bevitele után a „Fizetés” gombra kattintva a fizetés végrehajtásra kerül. A fizetés megtörténtéről visszaigazolást kap, majd pedig a rendszer visszairányít a webshop oldalára, ami szintén visszaigazolja. Felhívjuk a figyelmét, hogy a fizetés során tartsa be aSimplerendszer biztonságos fizetésre vonatkozó ajánlásait. ASimpletranzakciós oldalain történtekért felelősséget vállalni nem tudunk, mivel az adatokat aSimplekezeli. Sikeres banki visszaigazolást követően azonnal megjelenik a befizetett összeg a virtuális Stex egyenlegén.

Másik módszer a banki átutalás. A banki átutaláshoz szükséges adatokat a weboldalon lévő Stex vásárlás alatt olvashatja. Az átutaláskor minden esetben adja meg email címét a beazonosítás végett.

Harmadik módszerként lehetősége van az Országosan folyamatosan bővülő Fizetési pontokon akár kézpénzben befizetni egy adott összeget, melyet munkatársaink az értesítést követően jóváírják virtuális Stex egyenlegén. A fizetési pontokról weboldalunkon tájékozódhat. A befizetések után minden jóváírást követően számlát állítunk ki. A vásárláskor a Stex egyenlegből történő fizetés után így Ön már számlát nem kap.

Lehetősége van a saját virtuális Stex egyenlegéből ajándékozni más eRikkancs felhasználónak. A Stex vásárlása menüpont alatt Írja be az ajándékozni kívánt Stex mennyiséget, valamint a megajándékozni kívánt személy felhasználónevét, vagy email címét. Figyelmesen járjon el a felhasználónév vagy e-mail cím begépelésekor. Valós adatokat adjon meg. Amennyiben van fedezet a Stex egyenlegén, az "Elküld" gombra történő kattintást követően azonnal jóváíródik a tranzakció, és az ajándékozott személy már tud kiadványokat vásárolni.

Természetesen egy adott lapszámot közvetlen bankkártyás vásárlással is meg tud venni. A www.erikkancs.hu weboldalon a lapszám alatti vásárlás gombra kattintást követően ki tudja választani a bankkártyás fizetési lehetőséget is.


Kapcsolatfelvétel és egyéb adatok

Az eRikkancs rendszert az Alko-Soft Nonprofit Bt üzemelteti. Kérdéseit, javaslatait, hibajelzését az alábbi elérhetőségek valamelyikén juttathatja el hozzánk:

Tel: +36(30)499-34-77
E-mail: info@alkosoft.hu
eRikkancs Weblap: https://www.erikkancs.hu

Az alkalmazás 11.4 vagy annál magasabb iOS rendszereket futtató eszközökön érhető el.

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk!

Az eRikkancs csapata