Rólunk

Az ALKO-SOFT Nonprofit Bt. 2004 januárjában alakult meg azzal a határozott célkitűzéssel, hogy segítse magánszemélyek számítógéppel kapcsolatos problémáinak megoldását, valamint támogassa kisebb vállalatok informatikai infrastruktúrájának kialakítását, és folyamatos működésének biztosítását. Jelentős tapasztalatunknak köszönhetően mindig a legoptimálisabb és leginkább felhasználóbarát megoldást kínáljuk a rendszeradminisztráció, számítógép hardverek, illetve szoftverfejlesztés területén. Az elmúlt évek során jelentősen bővítettük szolgáltatásaink palettáját weboldalkészítéssel, szoftverhonosítással, weboldalak akadálymentesítésével és felhasználói szoftverek készítésével.

Kiemelt célunknak, mi több, hitvallásunknak tekintjük a látássérült felhasználók informatikai és a mindennapokban történő önálló boldogulásának elősegítését, támogatását, valamint a vak, gyengénlátó munkavállalók foglalkoztatását, illetve ennek elősegítését, a beilleszkedésben való aktív részvételt, és az információhoz való akadálymentes hozzájutást. Épp ezért, küldetésünkként szeretnénk elérni, hogy az embert ne a testi adottságai, hanem a belső értékei, illetve intellektusa miatt értékeljék, melynek igen fontos, lényeges eszköze a fogyatékos emberek elfogadtatása a társadalommal, mindamellett, hogy a fogyatékos ember is elfogadja önmagát. Megfelelő önértékelésük és integrálódási folyamatuk természetes legyen, mind szakmai, mind egyéb életterületeken.

Mi, az ALKO-SOFT munkatársai, kicsit sajátos úton, a számítástechnika felől közelítjük meg ezt a küldetést, feladatot. Saját erőnkből honosítottuk magyar nyelvre és kezdtük meg látássérülteknek készült segédeszközök forgalmazását, melyekkel egyszerűbben és könnyebben élhetik mindennapjaikat, melyek segítségével ép társaikhoz hasonlóan tanulhatnak, szórakozhatnak.  Ezen sajátos szemléletnek köszönhetően született meg az eRikkancs gondolata is, mely szolgáltatás látássérültek számára teszi lehetővé a nyomtatott sajtó önálló és egyszerű olvasását. A szoftver ingyenesen és egyszerűen elérhető a honlapról, valamint Android és iPhone készülékekre a Google Play és App Store áruházakból. A rendszer megalkotása során nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mindenki a számára legideálisabb és leghasznosabb formában juthasson hozzá a rendszerben elérhető sajtótermékekhez, így a felhasználói felületen a tisztán szöveges forma, illetve akadálymentes képekkel ellátott forma között választhatnak, így vakok, gyengénlátók, időskorból eredő látásvesztéssel élők is információhoz juthatnak, immáron bármikor, akadályok nélkül.