Széchenyi 2020, befektetés a jövőbe

Dió Magazin - 4. évfolyam 10. szám - 2021 október

Dió Magazin - 4. évfolyam 10. szám - 2021 október

Kiadó: Galantusz Grafika Bt.

A kiadvány bemutatása

A magazin azzal a céllal jött létre, hogy havonta érdekes, tréfás, hasznos, néhány esetben meghökkentő vagy épp szívmelengető olvasnivalót kínáljunk az olvasó számára. A Dióban verseket, meséket, ismeretterjesztő írásokat találni.

S hogy miért Dió? Mert azt a tartalmat, ami miatt létrejött, ugyanúgy akkor találod meg, ha kinyitod.

 

Az aktuális szám tartalmából

Egy évvel az utolsó tűzesetek felszámolása után egyre nyilvánvalóbbá váltak a kihalásra ítélt fajok Ausztrália mérsékelt égövi erdőterületein, miután a több, mint 20 százalékuk megsemmisült. 100 biológus dolgozott azon, hogy felmérjék, melyek azok a fajok (gerincesek és gerinctelenek) amelyeket fel kell venni a Nemzetközi Természetvédelmi Unió Vörös Listájára. Környezetvédelmi cikkünkből további részletekkel jövünk.

A kabócák az Antarktisz kivételével minden földrészen megtalálhatók. Bármilyen meglepő, ebből Európában csak öt fajuk ismert. Elképesztő megjelenésükkel régóta a tudósok kedvencei. Ebben a számban bemutatunk mi is néhányat és beszámolunk az életmódjukról.

Tudtad- e, hogy létezik egy olyan állat, amelyik 500 voltos feszültséget is képes előállítani? Ez a különleges állat az Amazonas területén él, méghozzá a vízben.

Farkas Tekla lovassorozatában őseink életmódját és legjobb barátjukat, a lovakat mutatja be. Megismerheted, mit is jelent a nomád életmód, amely a számtalan kaland mellett rengeteg veszélyt is jelentett.

Thaiföldről hoztunk érdekességeket országbemutató sorozatunkban. Ha kíváncsi vagy, milyen érdekességeket tartogat ez a meseszép ország, tarts velünk!

Kisokosunkból megtudhatod, hogyan készül a szén. Nem kell eltelnie sok millió évnek ahhoz, hogy szén keletkezzen. Magunk is elkészíthetjük őket. Hogyan? Nos, mi ezt is eláruljuk.

Gondolkodtál- e már azon, hogy hogyan is kezdődött a fényképezés? Elmeséljük neked a fényképezés történetét, egészen a kezdetektől.

A gyerekfeltalálók közül Fülöp Ádám és Klinkó Krisztián okoskesztyűjét ismertetjük meg veletek, ami lehetővé teszi a vakoknak és látássérülteknek, hogy ne csak a Braille-írást tudják elolvasni, hanem bármilyen nyomtatott szöveggel is önállóan megbirkózzanak.

Továbbá csodás mesék és versikék várják a legkisebbeket, ahogyan eddig is. Kalandozhatsz egy tündéri ikerpárral Álomtündér palástján utazva, megismerkedhetsz Pöfivel, az ovis kis sárkánnyal, akire egy mindent megváltoztató mandulaműtét vár, találkozhatsz a szemüveges rókával, Félix további kalandjaival, végig kísérheted a szárnyas kicsi felhőt első útján, megismerheted Erzsikét, a mozgékony, sportos királylányt, betekintést nyerhetsz a szorgos hangyák életébe, egy mozgató versikével meg is mozgatunk, amennyiben kedvet kapsz hozzá, mesélünk az őszről, együtt szorozhatunk és ellátogathatunk a Berekerdő közepébe. Sás Károly bácsival pedig közösen felállítjuk a sátrat, közben gyermekkori sátorozó élményeiről mesél.

Várunk Téged nagy szeretettel, tarts most is velünk!

 

 

MegosztásVásárlás, ajándékozás

A lapszám megvásárlása
690 Ft
Éves előfizetés (2021-10-21 - 2022-10-21)
7500 Ft
Made by FortuNet